چگونه مناطق مسکونی را در برابر زلزله بیمه کنیم؟ با وجود زلزله های اخیری که برای ایران اتفاق افتاده است عده ی زیادی به این فکر افتاده اند که چگونه می توانند مناطق مسکونی شان را بیمه کنند تا از این خسارت ها در امان باشند سوال اینجاست که چگونه مناطق مسکونی را در برابر زلزله بیمه کنیم؟ جالب است بدانید در ایران بیمه ی وجود ندارد که با عنوان بیمه زلزله شناخته شود و بیمه زلزله یکی از خطرهای اضافی تحت پوشش در بیمه آتش سوزی می باشد. در صورتی که فردی بیمه آتش سوزی را تحت پوشش بیمه زلزله خریداری کرده باشد می تواند از خدمات این بیمه استفاده کنند.
چگونه مناطق مسکونی را در برابر زلزله بیمه کنیم؟ پیش بینی زلزله هنوز هم میسر نمی باشد و نمی توان زمان آن را به صورت دقیق اعلام کرد و برای اینکه این آرزو محقق شود نیاز به زمان های بسیار وجود داشته است و به علت اینکه زلزله جز ریسک های بیمه ناپذیر به شمار می آید تا سال های گذشته ی جز پوشش های بیمه ی نبوده است ولی خوشبختانه با تغییراتی که در صنعت بیمه ی رخ داده این امکان وجود دارد که بیمه چنین ریسک های نیز امکان پذیر باشد. به دلیل اینکه دو گسل بزرگ زاگرس و البرز در ایران وجود دارد برای همه منطقه های که روی این گسل ها هستند خطر احساس می شود. با دارا بودن پوشش زلزله ، تمامی خسارت وارد شده به مکان های مسکونی و غیر مسکونی با وسایل و لوازم داخلیشان تحت پوشش خواهند بود.
تبصره۱)خسارت های که از رانش و حرکت زمین باشند جز تعهدها و شرایط بیمه زلزله نمی باشند و برای این خطرات پوشش مستقلی وجود داشته است.
تبصره۲)اگر خسارت های به صورت مستقیم ناشی از آتش فشان و زلزله باشد و در زمان اعتبار بیمه نامه در مدت زمان۴۸ ساعت بیمه رخ اتفاق بیوفتد یک حادثه به شمار می آید.
چگونه مناطق مسکونی را در برابر زلزله بیمه کنیم؟ : پوشش های بیمه نامه در اصل همان پوشش اصلی بیمه نامه آتش سوزی می باشد که شما می توانید به صورت کامل همه ی پوشش ها در قسمت بیمه های آتش سوزی مطالعه کنید.برای محاسبه حق بیمه زلزله موارد زیر تاثیر هستند:
۱)شهر یا منطقه جغرافیایی محل مورد بیمه : به دلیل ساختار زمین شناسی و وجود گسل ها ، شهرهای ایران از لحاظ اینکه دچار حادثه زلزله شوند به دسته های مختلفی تقسیم بندی می گرند که شامل موارد زیر است:
منطقه یک (حداقل خطر): اصفهان ، اراک ، همدان ،…
منطقه دو : یزد ، شهرکرد، ابهر ، سوسنگرد ،…
منطقه سوم : اهواز ، مشهد ، بوشهر ، فریمان ،…
منطقه چهارم : شیراز، زاهدان ، زنجان ، ایلام ، تبریز، گرگان ، رشت ، خرم آباد ، ساری، کیش،…
منطقه پنجم (حداکثر خطر): تهران ، قم ، قزوین ، کرمان ،…
لازم است بدانید در شهرهای که پر خطر اعلام شده اند نرم حق بیمه از شهرهای کم خطر بیشتر می باشد.
۲) نوع سازه و اسکلت محل بیمه
یکی از اصلی ترین مواردی که می تواند در زلزله سبب شود خسارت های کمتری وارد شود میزان استحکام و استقامت ساختمان است که کاملا به نوع اسکلت ساختمان مرتبط می باشد و هر چقدر میزان استحکام کمتر باشد ریسک بالاتر بوده و حق بیمه بیشتری را پرداخت می نماید.در شرکت های بیمه برای سازه های ساختمانی دسته بندی های صورت گرفته است که شامل موارد زیر می باشد:
-سازه های طبق آیین نامه ۲۸۰۰ (آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله)
-سازه های بتن یا سوله
-سازه های اسکلت فلزی
-سازه های گلی و آجری
۳)ارزش محل مورد بیمه و سرمایه
مطالعه کنید: آپدیت گوگل پلی سرویسبر اساس سرمایه مورد بیمه ،حق بیمه زلزله تعریف می گردد که با بالا رفتن مقدار سرمایه،حق بیمه نیز زیادتر می شود.
فرانشیز در اصل همان سهم بیمه گذار ار خسارت های احتمالی بوده که با بالا رفتن فرانشیز حق بیمه نیز کم می شود. مقدار دقیق فرانشیز به نظر کارشناس بیمه وابسته است که پس از دیدن مکان بیمه معین می گردد.
آیین نامه ۲۸۰۰ در پوشش زلزله چه نقشی داشته است؟ آیین نامه طرح ساختمان ها در مقابل زلزله که تدوین و تهیه آن به واسطه کمیسیون فنی ساختمان صورت گرفته است و تاریخ ۱۳۶۷/۵/۲۳ در ۲۲مین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد ساختمان تایید شده است، هم اکنون به استناد ماده۱ قانون مواد الحاقی به قانون تاسیس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذر ماه ۱۳۴۹ به منزله آیین کار رسمی ایران انتشار داده شده است و بعد از آن عدم اعتبار فصل۸ استاندارد شماره۵۱۹ اعلام گردیده است.
نکته)برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همیشه از آخرین چاپ و تجدیدنظرهای آن ها استفاده کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر