آیا تهران دوباره می لرزد؟ زلزله یکی از مواردی است که در ایران سبب شده خسارت های زیادی در برخی از شهرها به جای بماند.لرزه نگارها با وقوع زلزله ی۵.۲ ریشتری در تهران ، این احتمال را داده اند که زلزله دوباره در تهران رخ بدهد.زلزله ی که در تاریخ ۲۹آذر تهران را لرزاند مردم بسیار را نگران کرده است و آنها به دنبال احتمال وقوع دوباره زلزله در تهران می باشند. آیا تهران دوباره می لرزد؟ چقد این احتمال وجود دارد. شایعه ی که در خصوص زلزله ده ریشتری در تهران شنیده شده است که معاون پژوهشی و فناوری پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی این گونه برای رد این شایعه ها پاسخ می دهد که اصلا پتانسیل زلزله ده ریشتری وجود نداشته است.
او در رابطه با فعال شدن گسل های تهران بر اثر این زلزله این چنین می گوید که این زلزله به دلیل گسل کرج رخ داده است و در مجاورت گسل های مثل شمال تهران و اشتهارد است.بدین ترتیب این گسل متنها الیه گسل های بزرگ می باشد.او همچنین گفته است که عمق این زلزله در هفت کیلومتری زمین بوده و حدود یک چهارم از مردم ایران این زلزله را احساس نموده اند.احتمال دارد دومینو اتفاق بیوفتد و در ۱۲۰۰سال گذشته گسل جنوب کرج و در ۹۰۰سال گذشته گسل تهران دچار لرزشی نبوده اند پس ممکن است در این گسل ها زلزله رخ دهد.
او همچنین گفته است که جمع شدن قوای گسل های که فعالیت نداشته اند به میزان توان لرزه زایی گسل های لرزیده شده بستگی داشته است و عموما فعالیت گسل های خفته یا غیرفعال با قدرت هفت ریشتر شروع می گردد.
مطالعه کنید: آپدیت گوگل پلی سرویسرئیس مرکز تحقیقات مسکن در مورد احتمال زلزله تهران این چنین می گوید که این احتمال وجود داشته که گسل ماهدشت سبب زلزله بزرگ تری در تهران و البرز گردد به دلیل تهاتری که با گسل های ایپک و اشتهارد داشته است. گسل ماهدشت دارای سابقه زیادی نیست و میزان حداکثر آن شش ریشتر بوده است. پس از زلزله ۵.۲ ریشتری ، چند پس لرزه اتفاق افتاده است که از میزان بزرگای زلزله کم نموده و امیدواریم زلزله اولیه به عنوان زلزله اصلی بوده باشد.
مرادی رییس مرکز لرزه نگاری این چنین گفته است که با توجه به زلزله ۵.۲ ریشتری تهران،کانون زلزله در نزدیکی ملارد بوده و سبب فعال سازی گسل اشتهارد شده است پس بهتر است مردم البرز و غرب تهران نیز اقدام به رعایت موارد ایمنی نمایند.او در پاسخ به این سوال که آیا تهران دوباره می لرزد؟ این گونه می گوید که نمی توان گفت زلزله به عنوان یک زلزله اصلی یا پیش زلزله بوده است و احتمال دارد که پس لرزه و زلزله نیز رخ دهد.
مازیار حسینی در خصوص شایعه های متعددی که در رابطه با زلزله ۲۹ آذر ۹۶ تهران گفته شده اینگونه می گوید که با توجه به میزان شدت زمین و عمق کانونی ،می توان گفت این زلزله به عنوان زلزله اصلی است و همچنین گفته است که در صورتی که این زلزله تهران ، به عنوان پیش لرزه بوده باید در فاصله های کم زلزله اصلی اتفاق می افتاد و همچنین ما شاهد این موضوع در زلزله کرمانشاه نیز بوده ایم اما وجود زلزله های که قدرت کمی داشتند پس از زلزله این را نشان میداد که زلزله ی که در تهران رخ داده به عنوان پیش لرزه نبوده و زلزله اصلی بوده است.
او همچنین می گوید که عوامل غیر طبیعی در خصوص این زلزله های پایتخت نقشی نداشته است و اگر بخواهیم بگوییم که این عوامل غیر طبیعی عامل زلزله بوده اند نباید بعد از آن زلزله های دیگری رخ میداد و البته در خصوص این شایعاتی که بر مبنای این است که عامل های غیرطبیعی یا انفجارها سبب زلزله شده اند باید گفت که آنها در سطح زمین اتفاق می افتند و این در حالی است که مرکزهای لرزه نگار کشور اعلام کرده اند که زلزله های اخیر و همچنین دیگر زلزله های که در دنیا اتفاق می افتند در عمق زمین بوده اند. پس باید با این وجود به تمامی این شایعات دست رد زد و عوامل طبیعی را عامل اصلی زلزله دانست.
یکی از کارشناسان لرزه نگاری در خصوص اینکه صدای مهیبی در قسمت های مختلف قبل از زلزله شنیده شده این گونه می گوید که موج اولیه زمین لرزه به موج P موسوم می باشد که به دلیل طولی بودن آن شنیده می شود و در بسیاری از زلزله های دیگر این صدا باز هم شنیده شده است پس نیازی نیست که نگران باشیم و موضوع غیر عادی نخواهد بود همچنین در خصوص فعال سازی گسل ها باید دانست که گسل های تهران و پایتخت فعال هستند و همچنین تغییراتی نیز داشته اند و نباید اینگونه گفت که فعالیتشان شروع شده بلکه آنها فعال هستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر