۱۳۹۶ دی ۷, پنجشنبه

از کجا بدانیم که منزلمان در برابر زلزله مقاوم است یا خیر؟

از کجا بدانیم که منزلمان در برابر زلزله مقاوم است یا خیر؟ با زلزله های اخیری که در کشور ایران رخ داده است مردم زیادی به فکر مستحکم کردن خانه هایشان افتاده اند و از کارشناسان می پرسند از کجا بدانیم که منزلمان در برابر زلزله مقاوم است یا خیر؟ در جواب باید بدانید که حتی

از کجا بدانیم که منزلمان در برابر زلزله مقاوم است یا خیر؟ با زلزله های اخیری که در کشور ایران رخ داده است مردم زیادی به فکر مستحکم کردن خانه هایشان افتاده اند و از کارشناسان می پرسند از کجا بدانیم که منزلمان در برابر زلزله مقاوم است یا خیر؟ در جواب باید بدانید که حتی با انجام راهکارهای زیر نمی توانید به صورت مطلق به این جواب برسید که واقعا منزلتان مقاوم است چون در تمام دنیا مقاوم بودن خانه ها در برابر زلزله را می توان امری نسبی به شمار آورد ولی اگر شما موارد زیر را انجام بدهید در واقع به نفع سلامت خود و خانوادتان این درصد را بالا برده اید.توصیه می شود که تحت هر شرایطی در زمان وقوع زلزله استرس نداشته باشید و ارامش خود را  نگه دارید تا بتوانید عملکرد درستی داشته باشید.با زوم تک همراه شوید.

۱)یکی از اصلی ترین قسمت های که در هر خانه و ساختمانی به آن دقت می شود نمای ظاهری خانه است ولی هیچ گاه گول ظاهر ساختمان را نخورید شاید ظاهری شیک و زیبا داشته باشد ولی با کوچکترین لرزشی کل آن در چند ثانیه تخریب شود.

۲)اگر وارد ساختمانی شده اید که نمای ظاهر آن مورد پسندتان است ولی از نوع اسکلت ساختمان چیزی نمی دانید حتما از سازنده یا مشاور املاک بپرسید یا اینکه بخواهید از نقشه های که توسط شهرداری اجرا شده است یک کپی به شما بدهد.البته شاید برخی شما را در رابطه با این موضوع تمسخر کنند ولی اصلا به آنها دقت نکنید هیچ چیز از جان شما با ارزش تر نیست و سعی کنید در مرحله اول فقط به سلامت خود و خانواده تان فکر کنید و البته شما هزینه های زیادی را صرف خانه یتان کرده اید پس به استحکام خانه و مقاوم بودن آن دقت کنید.

مطالعه کنید: گوگل پلی سرویس

۳)در صورتی که شما در بین دوستان و آشنایانتان فردی را سراغ دارید که فنی است و در مسائل این چنینی دارای مهارت است ، از او بخواهید که در یک فرصت کم نقشه موجود را با ابعاد ساختمانی که ساخته شده مطابقت بدهد.او باید پیش از هر چیزی ابعاد ستون های ساختمان در پایین ترین طبقه را با ابعاد ستون های که در نقشه هستند مطابقت بدهد.سپس این مقایسه را برای دیگر طبقه های ساختمان نیز انجام بدهد البته نیازی نیست تمامی ستون ها را اندازه گیری کند بلکه فقط یک ، دو ، سه ستون برای هر طبقه ی کافی خواهد بود.

۴)به این موضوع دقت کنید که اختلاف ستون ها در نقشه و اجرایی ساختمان های که اسکلت فلزی داشته اند ، با در نظر گرفتن روکش گچی در ستون ها بوده است که در هر ضلع در اسکلت فلزی از دو سانتی متر و در اسکلت های بتنی از پنج سانتی متر نباید بیشتر باشد.به عبارت دیگر باید ابعاد ستونی که در نقشه و در ساختمان وجود دارد بدون محاسبه کردن ضخامت گچ یکسان باشند.

۵)بیشتر افرادی دوست دارند خانه های داشته باشند که تعداد ستون کمتری در آنها باشد ولی اگر بخواهیم از لحاظ مهندسی این موضوع را بررسی کنیم باید اینگونه گفت که دهانه های بزرگ بدون ستون همواره به منزله نقطه خطر هستند و اولین جایی که نمی تواند در برابر زلزله مقاوم باشد نیز همین قسمت خواهد بود البته اگر واقعا طرح و اجرا بسیار قدرتمند باشد خطر کمتری خواهد داشت. در نهایت باید بدانید که فارغ از زیبایی سالن های بزرگ بدون ستون ،  اصلا این گونه سالن ها تایید نمی شوند.

۶)در مورد نمای ظاهری ساختمان که دیگر کمی بهتر می توانید تصمیم بگیرید و قطعا با توصیف های که در قسمت فوق بیان کرده ایم گول ظاهر را نمی خورید. در صورتی که ساختمان بتنی باشد باید خیلی دقیق به سقف نگاه کنید ، باید در عرض ساختمان ، نیمی از ارتفاع تیرهای اصلی از سقف بیرون زده باشد و شما قادر باشید آنها را مشاهده کنید . در صورتی که سقف یکپارچه مشاهده می شود و شما نمی توانید تیرهای عرضی را ببینید باید مطمئن باشید که این ساختمان ، ساختمان مقاومی نیست البته اگر سقف کاذب وجود نداشته باشد. متاسفانه افرادی ناآگاهی هستند که ترجیح می دهند سقف یکپارچه باشد و این سقف ها را پسند می کنند و از وضعیت بیرون زدگی تیره عرضی استقبال نمی کنند.

۷) ساختمان های فلزی چون ظرافت بیشتری دارند ، گاهی تیرها قابل رویت نیستند ولی اگر می خواهید آنها را تست کنید باید روی کف طبقه پرش نمایید در صورتی که کف زیر پایی شما می لرزد باید بدانید که این ساختمان ها مقاوم نیست .البته برای اینکه بتوانید کیفیت برج ها یا ساختمان های مرتفع را بررسی کنید زمان بیشتری نیاز است.

۸)در ساختمان های که آسانسور وجود داشته است باید دقت نمایید که حداقل سه ستون در چهار سمت آسانسور باشد و اگر غیر از این است حتما برای خرید آن ساختمان تامل بیشتری نمایید.

۹)پیش از اینکه وارد ساختمان شوید باید دقت کنید این ساختمان با ساختمان های مجاور آن حداقل ده سانتی متر فاصله داشته باشد اگر غیر از این بود اصلا از خریدتان صرفه نظر کنید البته این امکان وجود دارد که برای زیبایی نما ، این فاصله پوشانده شده باشد ولی اگر شما از پشت بام بررسی کنید می توانید مطمئن شوید که این فاصله رعایت شده است یا خیر.

۱۰)هرگز به سراغ ساختمان های نروید که عرضشان کم است و طولشان زیاد و بیشتر از دو طبقه هستند  البته در اینجا منظور طول و عرض می باشد نه زمین. ساختمان های که مربعی هستند و یا طولشان به نسبت عرض کمتر است می توانند در برابر زلزله ساختمان های مقاوم تری باشند.

۱۱) در ساختمان های که نوساز هستند تاریخ ساخت بنا بسیار با اهمیت است . خوشبختانه می توان گفت ساختمان های که بعد از سال ۱۳۸۷ در حداقل تهران ساخته شده است به نسبت ساختمان های گذشته البته به شرط اینکه نکات فنی را رعایت کرده باشند، می توان گفت دارای استحکام بیشتری می باشند .

۱۲)هیچ وقت از مشاور املاک سوال نکنید که مقاومت ساختمان چگونه است چون قطعا هیچ مشاور املاکی به شما نمی گوید که مقاوم ساختمان پایین است این شما هستید که باید به سراغ جواب سوالتان بروید.

۱۳)در یک جمله باید بدانید که ساختمان های که قدیمی گلی و اجری هستند یا چند طبقه با طاق ضربی تیر آهن و اجری هستند ، در برابر زلزله اصلا مقاومتی ندارند و حتی یک زلزله متوسط می تواند سبب تخریب آنها شوند و اصلا نباید به سراغ چنین ساختمان های بروید.  ساخت این گونه ساختمان ها بیشتر به سال ۱۳۷۰ بر می گردد.

کاربران عزیز نظرات خود را در مورد پست” از کجا بدانیم که منزلمان در برابر زلزله مقاوم است یا خیر؟ ” با ما در قسمت دیدگاه ها در میان بگذارید…

نشانه های مهم زلزله

بیشتر بخوانید :  زلزله در عراق و ایران
بیشتر بخوانید :  سایت زلزله نگاری
بیشتر بخوانید :  ترسناک ترین صدای جهان
مقالات مرتبط :

نرم افزار پیش بینی زلزله

هارپ

گسل های تهران در زیر کدام بخش ها قرار دارند؟

آیا گسل اشتهارد فعال شده است ؟

گسل چیست ؟

آیا تهران دوباره می لرزد؟

هارپ در تهران

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

بهترین راهکار برای رفع سردرد

درمان خانگی سردرد :  سردرد جز یکی از مشکلاتی است که می تواند برای هر کدام از ما پدید بیاید و زندگیمان را درهم برهم کندگاه سردرد به کمی سخ...