مقایسه ی گلکسی اس ۸ سامسونگ (Galaxy S8) و آنر ۹ (Honor 9)؛ دو سامورایی از تبار کره و چین! امروز قرار است به مصاف یکدیگر رفته تا بسیاری از ویژگی های آن ها نسبت به یکدیگر مورد مقایسه قرار بگیرد. قطعا برای تمامی کاربران و طرفداران تکنولوژی و گوشی های هوشمند جذاب می باشد که بررسی ویژگی ها و نقاط ضعف پرچمداران دو کمپانی را در کنار یکدیگر مشاهده نمایند و اگر قصد خرید یک گوشی هوشمند دارند، با آگاهی کامل خریداری نمایند.
همانطور که می دانید گلکسی اس ۸ (Galaxy S8) تاکنون پرچمدار کمپانی سامسونگ بوده و کمپانی سامسونگ نیز در زمان عرضه ی این گوشی هوشمند اعلام کرد که قصد دارد با استفاده از آن خاطرات بدی را که در سال ۲۰۱۶ در ذهن کاربران ایجاد کرده است (مشکلات مربوط به انفجار گوشی های گلکسی اس ۷) را پاک نماید. این کمپانی پس از بروز مشکلات عدیده ای که در سال ۲۰۱۶ پیش آمد و در نهایت این کمپانی مجبور به توقف تولید پرچمدار آن سال خود شد؛ امسال تمامی تلاش خود را کرد تا با معرفی گلکسی اس ۸ به عنوان یک پرچمدار بی نقص فعالیت خود را از سر گرفته و دوباره طرفداران زیادی را مشتاق به خرید گوشی های خود نماید.
در مقابل، کمپانی دیگر نیز بیکار ننشسته و آن ها نیز کمی پس از معرفی پرچمدار کمپانی سامسونگ گوشی های هوشمند خود را معرفی کردند و چالشی در دنیای الکترونیک و دستگاه های هوشمند ایجاد شد. یکی از این کمپانی ها، کمپانی چینی آنر (Honor) بود که با معرفی پرچمدار جدید خود با نام آنر ۹ (Honor 9) اقدام به رقابت با پرچمدار کمپانی سامسونگ نمود. آنر ۹ از لحاظ طراحی فوق العاده است و به واسطه ی بدنه ی شیشه ای و پردازنده ی قدرتمند کایرین ۹۶۰ (Kirin 960) و دوربین دوگانه ی خود توانست توجه بسیاری از افراد را به سمت خود جلب شد.
یکی از موضوعات مهمی که در زمان خرید یک گوشی هوشمند تمامی افراد به آن توجه می نمایند، موضوع قیمت یک پرچمدار از کمپانی های معروف می باشد. همانطور که مستحضر هستید، در سال جاری قیمت پرچمداران کمپانی های مختلف افزایش داشته و اکنون پرداخت مبلغی بالای هزار دلار برای یک گوشی هوشمند غیر عادی به نظر نمی رسد. در این میان، کمپانی چینی آنر از همان ابتدا اقدام به تولید پرچمدارانی می کرد که از لحاظ قیمتی بسیار مقرون به صرفه بودند ولی مشخصات فوق العاده ای را به نمایش می گذاشتند؛ بسیاری از طرفدارن این برند نیز به همین دلیل است که اقدام به خرید این گوشی های هوشمند می نمایند.
اکنون قصد داریم در این مقاله نگاهی به مشخصات پرچمداران دو کمپانی سامسونگ و آنر بیندازیم تا ببینیم کدام یک می توانند در این رقابت بزرگ پیروز بیرون بیایند؟! به نظر شما کدام یک پیروز این میدان خواهد بود؟!
سامسونگ از زمان تولید گلکسی اس ۶ تغییرات عمده ای در ظاهر گوشی های خود ایجاد کرد. یکی از این تغییرات مهم و اساسی استفاده از فلز و شیشه در ساخت بدنه ی پرچمداران این کمپانی می باشد. گلکسی اس ۸ نسبت به گلکسی اس ۷ تغییرات عدیده ای را داشته است؛ از قبیل حذف برآمدگی دوربین در این دستگاه و بهبود یافتن خمیدگی لبه های صفحه نمایش که بسیاری از کاربران را ناراضی کرده بود و سبب شده بود که در آخر در فروم این کمپانی اعتراضات متعددی به این مورد مشاهده گردد.
کمپانی چینی آنر نیز در طراحی پرچمدار خود تصمیم گرفت که از ترکیب شیشه و فلز استفاده نموده و حتی بحث طراحی را در تبلیغات خود بسیار مورد توجه قرار داده است. در نگاه اول شاید به این موضوع پی ببرید که این گوشی نسبت به نسل قبلی خود یعنی آنر ۸ (Honor 8) تغییرات چندانی از لحاظ قالب طراحی نداشته است ولی اگر کمی به جزئیات توجه داشته باشید قطعا تفاوت هایی را مشاهده خواهید کرد. این کمپانی در پشت و جلوی آنر ۹ از شیشه هایی ۲.۵بعدی و ۳ بعدی با بهره گیری از محافظ صفحه نمایش گوریلا گلس ۳ استفاده کرده است و شاید اکنون این سوال برایتان مطرح باشد که چرا از گوریلا گلس ۵ در ساخت محافظ صفحه نمایش استفاده نکرده است؟!
در این خصوص باید بگوییم که این کمپانی به دلیلی اینکه بتواند یک گوشی مقرون به صرفه را عرضه نماید، چنین کاری را انجام داده است و این دلیل تنها دلیل موجود می باشد. پنل شیشه ای جلوی این گوشی هوشمند به بهترین نحو ممکن بدون هیچگونه رابط پلاستکی با بدنه ی فلزی این گوشی آمیخته شده است و جلوه ای زیبا را به این گوشی داده است. ضخامت این گوشی در بهترین حالت ممکن به ۷.۵ میلی متر می رسد و وزنی حدود ۱۵۵ گرم دارد.
اگر هر دو گوشی گلکسی اس ۸ و آنر ۹ را در کنار یکدیگر بگذارید خواهید دید که آنر ۹ دارای یک کلید فیزیکی در پنل جلویی خود می باشد که حسگر اثر انگشت نیز بر روی آن قرار داده شده است ولی در گلکسی اس ۸ دیگر خبری از کلید فیزیکی هوم نمی باشد و دارای یک صفحه نمایش یک پارچه با حاشیه های پایین و بالای بسیار کم است و همین موضوع جذابیت خاصی را به این گوشی هوشمند داده است. برخی به این موضوع اشاره دارند که کمپانی آنر با قرار دادن یک کلید فیزیکی بر روی پنل جلویی آنر ۹ از طراح های قدیمی گوشی های سامسونگ الهام گرفته اند که این موضوع نیز می تواند صحیح باشد و واقعا طراحی آنر ۹ یک کپی از سری های قبلی گلکسی های سامسونگ بوده باشد.
اکنون نسبت صفحه نمایش گلکسی اس ۸ سامسونگ به ۱۸.۵:۹ رسیده است که تاکنون بزرگترین نبت صفحه نمایش به کار برده شده در گوشی های هوشمند می باشد ولی آنر ۹ به واسطه ی وجود حاشیه های بالا و پایین خود دارای نسبت صفخه نمایش ۱۶:۹ می باشد که در این میان برتری ابعاد صفحه نمایش گلکسی اس ۸ به وضوح قابل تشخیص می باشد.
یکی از تخصص های کمپانی کره ای سامسونگ در تولید صفحه نمایش های آمولد (AMOLED) می باشد که کیفیت فوق العاده ای را برای تمامی گوشی های هوشمند این کمپانی به ارمغان آورده است. سامسونگ در گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس دیگر از دو نسخه ی صفحه نمایش مسطح و خمیده استفاده نکرده است (برخلاف گلکسی اس ۷ و اس ۷ اج) و هر دو گوشی اس ۸ و اس ۸ پلاس دارای صفحه نمایشی خمیده می باشند اما نه به اندازه ی اس ۷ اج که سبب مشکلات عدیده ای در زمان استفاده از این گوشی می شد! بلکه طوری انحنای صفحه نمایش این گوشی طراحی شده است که در زمان استفاده از آن سبب ایجاد اختلال در عملکرد گوشی نمی گردد.
آنر ۹ در مقابل صفحه نمایش گلکسی اس ۸ سامسونگ ابعاد کمتری دارد و دارای یک نمایشگر ۵.۱۵ اینچی می باشد. گلکسی اس ۸ دارای یک صفحه نمایش ۵.۸ اینچی بدون حاشیه است. صفحه نمایش این گوشی چینی از نوع LCD با کیفیت IPS/LTPS می باشد که نسبت تصویر ۱۶:۹ را برای این گوشی هوشمند به ارمغان می آورد. این گوشی همانند گلکسی اس ۸ از صفحه نمایش Full View بهره نمی برد و تنها ۷۰ درصد از پنل جلویی این گوشی را صفحه نمایش تشکیل می دهد و ۳۰ درصد آن مربوط به حاشیه های خود پنل می باشد. رزولوشن صفحه نمایش آنر ۹ با تراکم پیکسلی ۴۲۸ پیکسل بر هر اینج ۱۰۸۰ * ۱۹۲۰ پیکسل می باشد که برای یک گوشی هوشمند با قیمتی ۴۰۰ دلار فوق العاده بوده و هیچ گونه مشکلی از نظر دیده شدن پیکسل ها در این گوشی مشاهده نمی گردد.
در مقابل نمایشگر گلکسی اس ۸ با ابعاد ۵.۸ اینچی از نوع سوپر امولد با رزولوشن ۱۴۴۰ * ۲۹۶۰ پیکسل می باشد که کیفیتی +WQHD را به ارمغان می آورد. تراکم پیکسلی صفحه نمایش این گوشی برابر با ۵۷۰ پیکسل بر هر اینچ می باشد که به طور قطع کیفیتی بسیار بالاتر از آنر ۹ را به ارمغان می آورد. نمایشگر این غول کره ای از فناوری HDR نیز پشتیبانی می کند و به واسطه ی همین فناوری تصاویری پویا (Dynamic) با رنگ های بسیار زیبا را به ارمغان می آورد و جزئیات تمامی تصاویر کاملا مشخص می باشد. روشنانی این صفحه نمایش سوپر امولد به ۱۰۰۰ نیت می رسد که سبب می گردد در نور آفتاب مشکلی در دید صفحه نمایش گوشی خود نداشته باشید.
به منظور افزایش کارایی و قدرت صفحه نمایش آنر ۹ از یک قابلیت به نام Assertive Display استفاده شده است که سبب گردیده این گوشی هوشمند دارای یکی از بهترین صفحه نمایش های LCD باشد و با فعالسازی این امکان از داخل تنظیمات خود گوشی سبب می گردد که کاربران در نور شدید آفتاب نیز بتوانند صفحه نمایش گوشی خود را با وضوح و جزئیات بالا تماشا کنند.
یکی از نکات اساسی در یک گوشی هوشمند، قلب تپنده ی آن می باشد که با چه پردازنده ای فعالیت می نماید. قلب تپنده ی گلکسی اس ۸ سامسونگ را یک پردازنده ی ۸ هسته ای اگزینوس ۸۸۹۵ تشکیل می دهد که چهار هسته ی کم مصرف این گوشی دارای فرکانس ۱.۷ گیگاهرتزی با معماری Cortex-A53 و چهار هسته ی پرقدرت این گوشی دارای فرکانس ۲.۵ گیگاهرتزی با معماری Samsung M2 می باشد.
مطالعه کنید: دانلود گوگل پلی سرویسدر مقابل گوشی هوشمند آنر ۹ از پردازنده ی کایرین ۹۶۰ بهره می برد که این تراشه قبلا در گوشی های Mate 9 و P10 کمپانی هوآوی نیز بکار برده شده است. آنر ۹ در دونسخه با رم های ۴ و ۶ گیگابایتی و حافظه های داخلی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی عرضه شده است که حافظه ی ذخیره سازی این گوشی از نوع eMMC 5.1 می باشد که در مقابل سایر پرچمداران کمپانی های معروف از سرعت متوسطی در خواندن و نوشتن مطالب برخوردار می باشد. پردازنده ی ۸ هسته ای آنر ۹ دارای چهار هسته ی ۲.۴ گیگاهرتزی با معماری Cortex A73 و چهار هسته ی ۱.۸ گیگاهرتزی با معماری Cortex A53 می باشد. یکی از مشخصه های پردازنده ی این گوشی هوشمند، پردازشگر گرافیکی Mali-G71 MP8 می باشد که به میزان ۱۸۰ درصد قوی تر از پردازشگر گرافیکی به کار رفته در چیپ ست کایرین ۹۵۰ است. تکنولوژی به کار رفته در طراحی پردازنده ی آنر ۹ از نوع تکنولوژی ساخت ۱۶ نانومتری می باشد ولی تکنولوژی مورد استفاده در ساخت پردازنده ی اگزینوس ۸۸۹۵ گلکسی اس ۸، تکنولوژی ۱۰ نانومتری بوده که قطعا بازدهی و عملکرد بهتری نسبت به پردازنده ی کایرین ۹۶۰ آنر ۹ دارد.
در بخش پردازنده و قدرت عملکرد آن همانطور که مشاهده می کنید گلکسی اس ۸ باز هم نسبت به آنر ۹ برتری داشته و توانسته است در بسیاری از تست های اجرایی نرم افزار موفق باشد. لازم به ذکر است که گلکسی اس ۸ سامسونگ دارای هوش مصنوعی می باشد و پردازنده ی اگزینوس ۸۸۹۵ با میزان مصرف بهینه ی خود می تواند فعالیت های مربوط به آن را به طور کامل پشتیبانی نماید. نکته ای که در مورد گلکسی اس ۸ فراموش شده است پردازشگر گرافیکی بسیار قدرتمند Mali-G71 می باشد که دارای ۱۲ هسته ی پردازش گرافیکی است و می تواند به میزان ۶۰ درصد قدرت پردازش بیشتر را در مقایسه با سری قبلی به ارمغان بیاورد.
این روزها بحث امنیت یکی از ویژگی های بارز در یک گوشی هوشمند به حساب می آید، زیرا با گسترش فضای مجازی و پیشرفت تکنولوژی ممکن است دستگاه شما بدون اینکه خودتان آگاه باشید مورد استفاده ی افراد سودجو و یا حتی دزدی قرار بگیرد و اطلاعات شما برای افراد دیگر قابل مشاهده گردد. کمپانی سامسونگ در این زمینه از چندین قابلیت بابومتریک استفاده کرده است تا بتواند امنیت دستگاه های خود را بالا ببرد. این قابلیت ها شامل حسگر اثر انگشت، حسگر تشخیص چهره و حسگر عنبیه می باشد. همانطور که اشاره کردیم، کمپانی سامسونگ کلیدهای فیزیکی را از روی پنل جلویی این گوشی هشومند حذف کرده است و سنسور اثر انگشت این گوشی بر روی پنل پشتی آن و در کنار دوربین این گوشی قرار گرفته است.
حسگرهای تشخیص چهره و عنبیه نیز بسیار قدرتمند عمل کرده و هیچگونه خطایی در عملکرد آن ها مشاهده نگردید؛ زیرا برخی از کاربران گزارشی مبنی بر فریب حسگر تشخیص چهره ی گلکسی اس ۸ منتشر کرده بودند ولی گویا این موضوع آنقدرها هم صحت ندارد و شاید در بعضی موارد اینگونه عمل نماید. در مقابل آنر ۹ از لحاظ امنیتی دارای یک حسگر اثر انگشت می باشد که بر روی دکمه ی هوم این گوشی قرار گرفته است و از لحاظ میزان سرعت در عملکرد، خوب ارزیابی شد.
یک موضوع جالبی که در خصوص دوربین گلکسی اس ۸ وجود دارد این است که کمپانی سامسونگ از دو سنسور متفاوت برای این گوشی بهره برده است. بعضی از نسخه های گلکسی اس ۸ دارای سنسور IMX333 ساخت کمپانی سونی می باشند ولی برخی دیگر دارای سنسور ۵K2L2 ISOCELL می باشند که ساخت System LSI است. این دوسنسور اگرچه بایکدیگر تفاوت دارند ولی هر دو ۱۲.۲ مگاپیکسلی و ۱/۲.۵۵ اینچی می باشند. این دو سنسور دارای قدرت فوکوس Dual Pixel با گشودگی دیافراگم f/1.7 می باشند و تصاویر فوق العاده ای را برای این گوشی به ارمغان می آورند.
همانطور که گفته شد، آنر ۹ بر خلاف گلکسی اس ۸ دارای یک دوربین دوگانه می باشد که متشکل از دو سنسور ۲۰ مگاپیکسلی مونوکروم و ۱۲ مگاپیکسلی RGB است و گشودگی دیافراگم آن ها f/2.2 می باشد و در کنار سنسور دوربین این گوشی ماژول فوکوس لیزری و فلش LED دوگانه به چشم می خورد که گلکسی اس ۸ از فلش LED تکی بهره می برد. چینی ها در این خصوص گفته اند که بهره گیری از سنسور مونوکروم در دوربین دوگانه، عملکرد بهتری نسبت به سنسورهای عادی دارد و نور بیشتری را می تواند جذب کند.
دوربینی که در آنر ۹ به کار رفته است، مشابه دوربین هوآوی P10 و Mate 9 می باشد با این تفاوت که دیگر برند لایکا (Leica) در کنار دوربین مشاهده نمی شود. سنسورهای دوربین این گوشی می توانند به طور پیش فرض تصاویری با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی را ثبت نمایند ولی در تنظیمات آن می توانید رزولوشن را به ۲۰ مگاپیکسل تغییر دهید. دوربین این گوشی همانند میت ۹ می تواند با رزولوشن ۴K و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری نماید و دارای امکان فیلم برداری پاناروما، HDR و اسلوموشن می باشد. (HD با سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه و Full HD با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه)
کمپانی سامسونگ در آخرین پرچمدار خود تمرکز بسیار زیادی بر دوربین سلفی داشته است و دارای یک سنسور ۸ مگاپیکسلی و ۱/۳.۶ اینچی با گشودگی دیافراگم f/1.7 و امکان فوکوس خودکار می باشد. کمپانی سامسونگ با بهره گیری از امکان فوکوس خودکار در دوربین سلفی این گوشی قرار داده تا زمانی که قصد گرفتن عکس های دسته جمعی دارید به راحتی تمامی افراد در کادر دوربین تحت فوکوس قرار بگیرند. گلکسی اس ۸ سامسونگ نیز همانند گلکسی اس ۷ دارای قابلیت Dual Pixel می باشد که می تواند با سرعت بسیار بالایی بر روی سوژه فوکوس نماید و حتی در نور کم نیز سرعت فوکوس خودکار دوربین این گوشی بسیار بالا می باشد.
اکنون با تمامی این تفاسیر باید بگوییم که گلکسی اس ۸ کمپانی سامسونگ در موارد بسیار زیادی نسبت به آنر ۹ برتری دارد ولی اگر شما به دنبال یک گوشی ارزان قیمت با مشخصات بالا هستید، آنر ۹ فوق العاده می باشد و با دارا بودن یک باتری ۳۲۰۰ میلی آمپر ساعتی می تواند تمامی فعالیت های شما را ساپورت نماید اما اگر به دنبال یک گوشی بی نقص می باشید و قیمت آن برایتان تفاوتی ندارد، گلکسی اس ۸ سامسونگ می تواند گزینه ی بسیار مناسبی برایتان باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر